Inspiratie is overal

Altijd inspiratie. Het is er, maar waar haal je dat vandaan? Misschien heb je wel zin om creatief aan de slag te gaan, of ben je al een project gestart, maar mis je inspiratie. Ik denk dat je met ruimte, vertrouwen en actie de sleutels in handen hebt.

Inspiratie heeft ruimte nodig. Dus in een vol hoofd en in een drukke agenda is er weinig kans op succes. Dat geeft gelijk inzicht in de eerste stap, ruimte maken. Rust nemen, naar buiten gaan, wandelen, prikkels uitzetten (weg met die telefoon) en luisteren naar stilte en stille stemmetjes.

Realiseer je dat inspiratie er is. Het is er en het is in overvloed beschikbaar. Je hoeft niet te zoeken of te werken voor inspiratie. Vertrouw erop dat inspiratie naar jou toekomt. Maak ruimte om inspiratie te ontvangen. Ga niet jagen.

Ga aan de slag. Je hoofd hoeft niet te weten waarom of hoe. Doe iets, laat je handen gaan. Teken, schrijf, schilder, pruts. En als je vastloopt in een project, ga dan iets anders doen.

Blijf open terwijl je bezig bent. Ons creatieve brein heeft een andere logica, verbeelding kent geen grenzen. De criticus echter en ons verstandige verstand willen maar al te graag een oordeel vellen, kritiek leveren en afremmen. Geef het onbekende de ruimte en blokkeer geen ideeën. Inspiratie is onvoorspelbaar en komt misschien in een andere vorm of op een ander terrein dan je verwacht, laat stromen.

Ik ben benieuwd wat het je brengt!