Kinderen

Kom kennismaken met echte kunst en maak zelf de mooiste kunstwerken! Kinder Kunst Klas is een creatieve ontdekkingsreis vol leuke opdrachten, spannende technieken en kleurrijke materialen. Voor oudere kinderen (middelbare school) is er tiener atelier. 

Atelier-kind-workshop-800x800
kinderkunst-klaasgubbels
kinderkunstklas-zwartwit-800x800
inkt en koffie hinke 1200x1200

KinderKunstKlas

Welkom in het atelier! Hier kan je rustig creatief zijn.

  • Maak kennis met moderne kunst
  • Ontdek jouw unieke talent
  • Ontspan door te maken
  • Ontwikkel je creativiteit

De helder opgebouwde opdrachten zorgen ervoor dat alle kinderen zich met plezier ontwikkelen. De opdrachten zetten aan tot actie, van daaruit komen de ideeën en praktische vaardigheid als vanzelf. Plezier in het proces staat voorop. Tekenen, schilderen, knippen &plakken, boetseren. Zo ontwikkel je jouw kwaliteiten op je eigen niveau en in je eigen tempo. Uiteraard drinken we tussendoor een glas limonade of een kopje thee en eten we iets lekkers. En je krijgt een  eigen kunstenaarsboek om vrij te tekenen als er tijd over is.

Kinderkunstklas is een doorlopende cursus. In totaal zijn er dertig lessen per schooljaar. In september/januari/april start er een nieuwe serie van 10 lessen.

Elke serie worden er nieuwe onderwerpen behandeld en nieuwe technieken gebruikt. Zo kunnen kinderen zich dus voortdurend blijven ontwikkelen. Soms nodig ik een kunstenaar uit voor een gastles, daarbij blijf ik altijd zelf aanwezig. We gebruiken goede materialen, verf met veel pigment, fijne pennetjes, mooie inkt en plezierige penselen. Uiteraard bespreken we aan het eind van de les het gemaakte werk. En zodra het werkstuk klaar is mag het mee naar huis.

Kinderkunstklas is voor iedereen van 7-11 jaar. Cursus 10 lessen, donderdag 16-17.30 uur. Start 4 april 2024

Tiener Atelier

Eigenzinnige cursus voor tieners (12+)
Houd je ervan om creatief bezig te zijn en wil je jouw creativiteit graag ontwikkelen? Wil je meer leren over kunst en design? En werken met verschillende materialen? Dan ben je van harte welkom!

  • Tekenen, schilderen, ontwerpen
  • Inspirerende omgeving en motiverende begeleiding
  • Veel ruimte voor experiment en eigenheid

Direct lekker creatief aan de slag. Elke opdracht van het tiener atelier heeft een eigen thema en techniek, korte kennismakingsopdrachten en meerweekse projecten. We kijken naar werk van grote kunstenaars en laten ons daardoor inspireren. Ik schep een kader waarin jij je technisch en creatief kunt ontwikkelen op eigen niveau en tempo. 

Natuurlijk zorg ik voor informatie, opdracht en materialen en staan thee, limonade en koekjes klaar. De eerste les ontvang je een blanco dummy, dit zal gaandeweg jouw persoonlijk kunstenaarsdagboek worden.
We werken vaak op groot formaat, dan heb je alle ruimte om je creativiteit te laten stromen. Het proces is belangrijker dan het resultaat. Al doende ontwikkel jij jouw stijl en vaardigheid. Lekker experimenteren en proberen, fouten maken mag. Je zult zien dat je meer kunt dan je denkt!

Tiener Atelier voor iedereen van 12+. Cursus 10 lessen, dinsdag 16.30-18.00 uur. Start 2024.