Hinke

Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer en kijken mijn kracht. Ik houd ervan om te maken, om iedereen te inspireren, om creativiteit in beweging te brengen.

Hinke Huisman

Meppel, 6 augustus 1980
Beeldend kunstenaar en trainer

Tekenen, schilderen, schrijven, fotograferen en beeldhouwen. Maken is wat ik doe. Ik beweeg vanuit nieuwsgierigheid en verwondering. Inspiratie vind ik in lichte wolkenluchten en diepe aarde. Vaak zijn mijn thema’s ontleend aan de relatie tussen mens en natuur, met bomen als favoriete onderwerp. Ik combineer techniek en materialen en laat me graag verrassen door wat er onder mijn handen ontstaat.

Meer informatie, exposities en afbeeldingen vind je op mijn website: Atelierhinkehuisman.nl

 
2023-Hinke-1200x1200
2022-HinkeHuisman Frederiksoord 1200x1200

Kennnis & ervaring

Vanaf 1997 houd ik me bezig met ruimtelijke vormgeving, autonome kunst en beeldende vakken. Ik studeerde aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden en de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. In Leeuwarden leerde ik mijn ideeën vertalen in hout, steen en staal. In Rotterdam laaide mijn liefde voor schilderen op.

Na werk bij een galerie, opdrachten als stylist en een baan als adviseur begon ik in 2007 als docent bij styling en cultuurgeschiedenis op MBO Clusius College in Hoorn en in 2008 op Academie Artemis in Amsterdam. Ik ontdekte dat ik naast zelf creëren ook anderen graag aanmoedig hun creativiteit te ontwikkelen.

Na een inspirerende periode als museumdocent bij het Zuiderzeemuseum, opende in 2014 mijn atelier in Naarden. Verbinden, maken en inspireren. Ik doe het vol vertrouwen en met veel plezier. Welkom!

Atelier

Je bent van harte welkom in mijn atelier. Sinds september 2023 vind je mij in het mooie bastion Oranje, in Naarden-Vesting. Aanmelden voor een training of workshop is direct mogelijk via inschrijven. Mijn recente werk en exposities zijn te zien op atelierhinkehuisman.nl. Activiteiten kondig ik altijd het eerst aan via de nieuwsbrief. 

Bastion Oranje, Gebouw G, lokaal 3, Oostwalstraat, Naarden-Vesting

Uiteraard mag je me bellen 06-29008154 of mailen hinke@hinkehuisman.nl voor meer informatie of een afspraak.

Ik zie je graag! Hinke

2023-09-atelier-naarden-1200x1200